D&D: Taivaan perilliset

Kohteesta KampanjaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Taivaan Perilliset on D&D next kampanja jota pelataan Tyrmä:llä joka toisena maanantaina. Se sijoittuu Sinihelmen maailmaan Horgonin mantereella sijaitsevaan Pyhään Rongalialais Agorenialaiseen Valtakuntaan

Teemat

Sotaa ja perimysvaaleja. Pelaajat saavat vapaasti valita puolensa, mutta olisi mukavaa jos kaikki olisivat samalla puolella.

Juonisynopsis

Pyhä Rongalialais Agorenialainen Valtakunta (tästä lähtien pelkkä Valtakunta) on Vaalimonarkia. Valtaa pitää keisari jonka kuollessa uusi keisari valitaan Myrskyjumala Rongan jälkeläisistä. Nykyinen keisari Ondber II, on jo 92 vuotias ja uutta Keisaria katsellaan jo. Suosituin ehdokas Keisariksi on Wamorin kuningas Genthun joka on luvannut viedä Valtakunnan suureen sotaan Eläinkansaa vastaan.

Toinen ongelma horisontissa on Myrkyn pantheonin ja Auringon pantheonin välinen skisma. Auringon palvojat haluavat saada lisää valtaa, ja mahdollisuuden päästä Keisariksi (tällä hetkellä Keisariksi voivat päästä vain Myrskyjumala Rongan suorat jälkeläiset).

Pelaajahahmot

Kampanjassa seikkailevat seuraavat hahmot. Jos haluat keseken kaiken mukaan niin kysele että mille tasolle hahmosi väsäät.

Tällä hetkellä seurueeseen kuuluvat:

Dabulamanzi (Human Monk)
Irian Äpärä (Half-elf rogue)
Jacob (Human cleric)

Vierailevat tähdet

Jos haluat vain tulla vierailemaan kampanjaan, alla on joukko vierailevia hahmoja joita voi pelata. Heidän tasonsa on sama kuin pysyvien hahmojen tasojen keskiarvo.

Karluk kirves - Barbaari ankka

Karluk on vaeltava palkkasoturi joka tarjoaa kirvestään urotekoihin. Palkkaa hän pyytää kohtuullisesti, mikäli haaste on riittävä, turhasta smurffaamisesta hän pyyttää palkaksi kaiken mitä palkkaajilla on ja hieman lisää. Myös osuus saaliista riittää hänelle.

Erikoissäännöt

Lisäsäännöt

Maagiset esineet

Massataistelut

Hahmonluonti

Hahmojen statit joko ostetaan pisteillä tai heitetään nopalla, jos noppatuloksessa on enemmän kuin yksi statti yli 17 on heitettäessä oltava ainakin yksi todistaja läsnä.

Roduiksi kelpuutetaan Ihmiset, Haltiat, pulihaltiat, puoliörkit, Kääpiöt, Maahiset ja puolituiset. Syväläiset (Tiefling) ovat hyvin harvinaisia ja lohikäärmesyntyiset sitäkin enemmän, ja tälläiset hahmot herättävät paljon huomiota valtakunnan alueella. Maailman erikoisrotuina ovat Eläinkansat.

Kielet

Tunnetussa maailmassa käytetään seuraavia kieliä:

rongal (Common) - Rongalian ihmisten käyttämä kieli joka on myös valtakunnan yleiskieli. Kielessä on sekä läntinen että itäinen murre.
argonea - Argonean ihmisten kieli, jakaantunut pohjoiseen ja eteläiseen murteeseen. Pohjoinne murre on suosittu aatelisten keskuudessa sillä argoneaa pidetään rongalia kauniinmapana kielenä.
kiZhast - Mwangalaisten ihmisten käyttämä kieli. Muutkin eteläisen mantereen ihmiset käyttivät tätä kieltä, ennen kuin Ikuisen rauhan imperiumi valtasi heidän maansa.
teräspuhe - Kääpiöiden yleisesti käyttämä kieli. Kultapuhe on toinen kääpiöidne kieli, mutta sitä käytetään vain virallisissa tapahtumista, ja sen opettaminen ei-kääpiöille on kielletty.
hiala (salohaltia) - Haltioilla on itse asiassa useampikin kieli sillä pitkän elämänsä aikana kielien kehittämisestä on tulut suosittu harrastus haltioiden parissa. Hiala on haltioiden yleiskieli jota lähes kaikki haltiat puhuvat. Lisää haltiakielistä voi lukea omasta osiostaan.
lohesöberikeel - Koilismaan ihmisten käyttämä kieli, joka ei ole enää kovinkaan laajassa käytössä. Kaukaista sukua puolistuiskielelle. Se on kuitenkin valtakunna viimeisten lohikäärmekulttien virallinen kieli.
puolituiskieli - Puolituiset puhuvat omaa kieltään mikä on sukua lohesöberkielelle.

Maailmassa on myös useita kuolleita kieliä joita oppineet käyttävät ja tutkivat.

Wanha länsikieli - tätä muinaista kieltä on löydetty monista vanhoista raunoista, valtakunnan länsipäästä ja läntisten vuorten länsipuolella olevien erämaiden kätköistä. Kirjoitukset koostuvat oletettavasti sanoja kuvaavista kirjoitusmerkeistä jotka koostuvat geometrisistä kuvioista. Kukaan ei ole vielä oppinut tulkitsemaan tätä kieltä.
hiisikieli - Hiisien kieli on käynyt harvinaiseksi sillä Wazumissa suuri osa Hiisikansoista puhuu rongalia äidinkielenään. Myös Ikuisen rauhan imperiumin alueella kielen puhumisesta saa kuolemantuomion.
jättikieli - Jättiläisillä on oma kielensä, jotkut jopa osaavat sitä jättiläisten maiden ulkopuolella. Suurin tunnettu jättiläisten asutus tunnetussa maailmassa on kaukana pohjoisella tundralla sijaitseva teräksisten muurien ympäröimä maa.