Taivaan perilliset D&D kampanjan lisäsäännöt

Kohteesta KampanjaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tälle sivulle on kerätty Taivaan perilliset D&D kampanjan lisäsääntöjä.

Kriittiset osumat ja paraneminen

Koska kampanjassa ei taistelu ole läheskään niin tärkeässä osassa kuin normaalissa D&D kampanjassa, on paraneminen hieman hitaanpaa kuin normaalisti.

Kriittiset osumat

Pelissä käytetään sterlingverminin kriittisiä vahinkotaulukoita jotka löytyvät [1].

Pienenä metapelillisenä myönnytyksenä, satunnaiskohtaamisten vihollisilla on haitta (disadvantage) heittoihin kriittistaulukosta.

Hidas paraneminen

Pitkä lepo (long rest) ei palauta osumapisteitä, ainoastaan osumanopat (hit dice).

Uusia, ja muutettuja taustoja

Kampanjamaailmassa on muutama uusi taustavaihtoehto (Background) pelaajahahmoille.

Aatelinen (noble)

Aatelisella on muutama lisä kirjan tietoihin. Aloitteleva pelaajahahmo voi olla joko ritari, tai perillinen. Jos hän on perijä voi hän olla paroonin suora perillinen, Kreivin lapsi 1d6+2 perimysjärjestyksessä tai kaukaisempaa sukua herrtaulle/vaalitruhtinaalle.

Keisarillinen muskettisoturi

Valtakunnan asevoimilla on lukuisia rykmenttejä, joista muskettisoturit ovat kuuluisin. Tuliaseet eivät ole vielä levinneet kovinkaan laajalle, sillä Valtakunnnankanslerin virasto pitää tarkkaa lukua kaikista sepistä jotka osaavat valmistaa tuliaseita, sekä alkemisteista jotka tuntevat ruudin salaisuuden.

Koska Valtakunta ei ole käynyt suurempia sotia pitkään aikaan lähtevät jotkut muskettisoturit seikkailemaan ja taistelemaan Valtakunnan vihollisia vastaan muilla keinoilla. He saavat mukaan muskettinsa, sekä luvan ostaa ruutia ja ammuksia, niiltä alkemisteilta jotka Valtakunnankanslerinvirasto on valtuuttanut.

Pätevyydet (Proficiencies): Tuliaseet (firearms), Historia (History), Uhkailu (Intimidation)
Kielet: Yksi vapaavalintainen kieli (kunhan osaa Rongaliaa)
Varusteet: Lunttulukkomusketti, 120 luotia, 120 annosta ruutia, Leveälierinen hattu, Miehekkäät viikset (rodusta ja sukupuolesta riippumatta) ja viiksivahaa.

Ylimääräiset kielet

Koska maailmassa on suuri määrä kieliä, saavat kaikki hahmot joilla on positiivinen älymuutos, saavat puolet älymuutoksesta (pyöristettynä alaspäin) ylimääräisiä kieliä.

Tuliaseet

Tuliaseet ovat varsin uusi keksintö maailmassa.

Ase Hinta Vaurio Paino Ominaisuudet
Lunttulukkomusketti Ei 2d8 10 lb Ammukset, Kaksikätinen, Kantama (30/320), Lunttulukko
Musketin pistin 29 p 1d8 1 lb Kaksikätinen
Lunttulukkopistooli Ei 2d6 7 lb Ammukset, Kantama (10/120), Lunttulukko

Lunttulukko

Tuliaseiden valtavaa vahinkoa kompensoi se että niiden lataamiseen menee aikaa. Lunttulukko vaatii viisi toimintoa (ota lunttu pois, kaada ruutia, tukko ja luoti pippuun jonka jälkeen laitetaan lunttu takaisin). Jos ampuja haluaa tehdä kaksi tai enemmän toimintoja yhdellä vuorolla joutuu hän tekemään viisaus (Wisdom) pohjoisen tuliasepätevyys (fire arms proficiency) testin. Vaikeus on 5*yhdistettyjen toimintojen määrä. Mikäli ampuja liikkuu enemmän kuin 5 jalkaa, saa hän haitan (disadvantage) tähän heittoon.

Kaiken tämän lisäksi, jos hahmo liikkuu ladatun aseen kanssa, ase laukeaa jos hahmo heittää 13 missä tahansa testissä.