Samasin aurinkokunta

Kohteesta KampanjaWiki
Versio hetkellä 5. syyskuuta 2022 kello 13.57 – tehnyt Chibidragon (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Taivaankappaleista on monia teorioita mutta suurin osa luonnonfilosofeista on sitä mieltä että planeetat kiertävät aurinkoa, mukaanlukien Ronga, jota taas vuorostaan Jord kier...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Taivaankappaleista on monia teorioita mutta suurin osa luonnonfilosofeista on sitä mieltä että planeetat kiertävät aurinkoa, mukaanlukien Ronga, jota taas vuorostaan Jord kiertää.

Aurinko - Samas

Aurinko on keltainen möllökkä taivaalla. Jordin pinnalta näyttää siltä että se nousee joka aamu idästä ja laskee länteen. Aruingon pantheon pitää Samasia pääasiallisena jumalanaan sillä koska Ronga kiertää aurinkoa, tarkoittaa se että Rongakin on osa auringon pantheonia.

Jotkut Inlithin papittaret ovat kuitenkin sitä mieltä että maapallo, jota heidän jumalattarensa edustaa, on maailmankaikkeuden keskipiste ja kaikki muut taivaankappalet kiertävät sitä. Tämä teoria ei ole kuitenkaan kovin korkeassa arvossa filosofien keskuudessa sillä se tekisi taivaanakappaleiden liikkeistä outoja.

Aamuntuoja - Lili

Ensimmäinen planeetta auringosta lukien on nimeltään Aamuntuoja. Auringon pantheonissa se edustaa seppäjumalatar Liliä.

Ronga

Ronga on valtava ilmamaailma joka kiertää aurinkoa. Rongalla on lukuisia omia kuita, joista Maa (Sinihelmi) on yksi.

Allberg

Maa (Sinihelmi)

Wulfa

Vanhuuden päivinään valtakunnan ensimmäinen keisari, Wulfa ensimmäinen, nousi taivaalle ja siitä lähtien hän on ollut yksi Rongaa kiertävistä kuista. Toisin kuin muut kuut, Wulfa kiertää Rongaa samalla radalla kuin Maa, joten maasta katsottuna se näyttää olevan paikoillaan eteläisellä taivaalla. Wulfa näkyy koko valtakunnan alueelta ja taivaasta käsin ensimmäinen keisari voikin vahtia koko valtakuntaansa taivaallisesta palatsistaan.

Dalsti

Kaksoset - Nana ja Saba

Rongasta seuraavat planeetat ovat Nana ja Saba jotka ovat kiertävät omaa massakeksikpistettään.