Taivaan perillisten uutiset

Kohteesta KampanjaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hauptfordin tieto-sanomat

Valtakunnan suurin lehti, julkaistaan neljä kertaa jaksossa, Allbergdin, Igdigin, Auringon, ja Saban päivänä.

Vuoden 763 10. Auringon päivä

Teräslaiva kaapattu Kaer Sorangossa

Olemme saaneet tietoomme että 10. Verimarjan päivän aamuna valtava teräksestä tehty laiva mursi tiensä ulos Kaer sorangon satamasta ja suuntasi etelään Hiisimerelle.

Lehtemme lähteet Hauptfordin eteläsatamasta ovat kertoneet että amiraliteetti on kuljettanut paljon terästä alas Warham jokea pitkin. Proomut ovat matkanneet Kaer Sorangon satamaan jossa ne on purettu suljetulle telakka-alueelle. Oletettavasti tätä terästä on käytetty laivan rakentamiseen. "Puusta tehdyt laivat kelluvat koska niiden sisällä on ilmaa. Tunnetustihan vesi hylkii ilmaa, koska ilman ja veden elementtititaanit ovat molemmat naisia, joten ne eivät vetoa toisiinsa." haastattelemamme maahis-insinööri Jan Freiberg kertoi. Tämän jälkeen Freiberg alkoi kertomaan meille lisää tietoa elementtititaanien rakkauselämästä mutta, toimittajallemme tuli yllättävä kiire poistua paikalta.

Laiva oli oletettavasti Rautakansleri, jota kääpiöinsinöörit ovat rakentaneet Migri Hopeakäden johdolla jo jonkin aikaa. Ryöstäjiksi epäillään verotarkastajina esiintynyttä viiden henkilön joukkoa johon kuului puolihaltia, puoliörkki, kaksi ihmistä sekä puolituinen. Kaer Sorangon vasara, Miegra ei suostunut kommentoimaan tapausta lehdellemme.

Laivan kohtalosta ei tiedetä enempää sillä tuuli kävi mereltä sen päästyä satamasta ulos. Se purjehti vastatuuleen ilman purjeita, oletettavasti jonkin oudon magian kuljettamana. Myös laivan suunnittelija, Malgir Hopeakoura on myös kadonnut, epäillään että hänet on kaapattu laivansa mukana. Laivan kohtalosta ei ole tietoa, mutta yksi mahdollinen päämäärä sille on Orbakenin satama joka sijaitsee Ikuisen Rauhan Imperiumin alueella, lähes suoraan Kaer Sorangosta etelään. Toimituksemme aikoo lähettää reportterin tuohon eteläiseen kaupunkiin mahdollisimman pian.

Reformoitu kirkko etsii sankarimatkaajia pohjoisille maille

Sankarimatkaajien tarkoituksena on saada selvyys siitä että onko Lounaisrannikolla levinnyt Reformaatiokirkon uskomus maan jumalattaren Jordigin asemasta oikea.

Reformaatikot uskovat että Rongan tytär Jordig olisi myös Samasin vaimo Inlith, jolloin kaksi pantheoniamme olisivatkin yksi pantheon, yhdistyneenä avioliiton kautta. Yksin vanhimmista tunnetuista pyhistä kirjoituksista, Rongan Pidot, on tukenut tätä näkemystä joten Reformoitu kirkko haluaa lähettää sakarijoukon kysymään asiasta Kultaiselta Tuomarilta, jonka kerrottiin osallistuneen pitoihin.

Kultainen Tuomari asuu entisessä jättiläisten kaupungissa joka sijaitsee jossain pohjoisella tundralla, Myrskyjen valtameren rannalla. Matka on vaarallinen sillä pohjoista tundraa asustavat örkkien ja jättiläisten heimot, eivätkä paikalliset ihmisheimotkaan aina ole ystävällismielisiä muukalaisia kohtaan.