Hauptford

Kohteesta KampanjaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hauptford on Pyhän Rongalais-Argonelaisen valtakunnan pääkaupunki. Kaupungin muurit muodostavat kuusikulmion jonka halkaisija on (noin) 3,4 kilometriä ja pinta-ala (noin) 10 neliökilometriä. Tälle alueelle on ahdettu lähes satatuhatta asukasta ja niiden lisäksi kaupungin ulkopuolella on runsaasti asutusta.

Ulkopuolisista aluesita tärkeimmät ovat etelä ja pohjoissatama, suurten putousten ylä- ja alapäässä. Suurin osa muusta muurinulkoisesta asutuksesta sijaitsee Lawoldin jyrkänteen päällä.

Kartta

Hauptfordin kaupunki

Kartassa kaupunginosat on merkitty kirjaimilla ja erikoiset paikat numeroilla.

Alueet

Kaupunki muurien sisällä on jaettu kolmeen osaan, alakaupunkiin, rinteeseen ja yläkaupunkiin. Näiden lisäksi kaupungin alueeseen yleensä lasketaan etelä- ja pohjoissatamat Warham joen varrella.

a: Yläkaupunki

Yläkaupunki sijaitsee Lawoldin jyrkänteen päällä ja sitä asuttavat pääasiassa Rongalaiset, joskin itäosissa on jonkin verran Argonealaisia. Jyrkänteen sisällä, hieman itään suurista putouksista on kääpiöiden linnoitus, epävirallisesti Kaer Eas.

b: Alakaupunki

Alakaupungissa asuu Mwangalaisia sekä jonkin verran eteläargonealaisia. Auetta alettiin rakentamaan todenteolla vuoden 432 jälkeen kun Mwangat liittyivät keisarikuntaan.

c: Rinne

Aikoinaan Hauptfordissa ratkaistiin jäteongelmat heittämällä kaikki jätteet alas jyrkänteeltä. Vuonna 214 kuitenkin rakennettiin suuret viemärit ja pian sen jälkeen rinteen jätevuorien päälle kasattiin maata hajuhaittojen ehkäisemiseksi. Alue alkoi vetää puoleensa köyhällistöä joka saattoi silti siirtyä ylös rinnettä työhön Hauptfordiin.

Rinne oli pitkään pahaa slummia kunnes vuonna 666 Hauptfordin kaupunginhallitus pyysi Arkaanistista akatemiaa ratkaisemaan ongelman. He päätyivät maagiseen rituaalin joka loi valtavia kivipöytiä joista rakennettiin valtavat portaat rinteen kupeeseen.

Jokainen pöytä muodostaa 40mx40m kooltaan olevan pinnan jolle voitiin rakentaa taloja. Pöytien pinnat ovat samalla tasalla itä-länsi suunnassa mutta pohjoisesta etelään mentäessä jokainen taso on kymmenen metriä korkeammalla kuin edellisen pöytätaso. Tasanteiden välissä on portaita joita pitkin väki pystyy liikkumaan rinnettä ylös ja alas. Luoteisosassa tosin ei ole portaita sillä vaikka Lawoldin jyrkänne tekeekin varsin jyrkän mutkan suuria putouksia kohden, alkavat Uuden Rinteen korttelit samalta tasalta.

Aluetta on koetettu markkinoida kaiken tulotason asukkaille mutta koska velhojen tekoihin ei luotettu aluksi kovinkaan paljoa on alue edelleen varsin köyhää. Asiaa ei auttanut se että alueelle ei saa rakentaa kivitaloja. Viime aikoina tosin alueen arvo on alkanut nousta sillä muurien sisällä tonttimaa on arvossaan. Nykyään uuden rinteen luoteisosa on varsin varakkaan keskiluokan asuttama. Asiaa auttaa se että tämä alue uudesta rinteestä ei sisällä portaita kortteleiden välillä.

Uuden rinteen alle jäänyttä osaa kutsutaan Wanhaksi rinteeksi ja huhut kertovat että siellä elää hirviöitä ja hiisiä jotka pitävät pimeydestä. Toinen pitkään liikkunut huh kertoo hullusta velhosta joka on rakentanut valtavan luolastaon kaupungin alle, mutta tästä on hyvin vähän todisteita. Tiedetään kuitenkin että useat rikollisjärjestöt pitävät majaansa Wanhassa Rinteessä.

d: Kääpiökaupunki

Kun suuren kanavan rakennus aloitettiin kaupunkiin muutti paljon kääpiöitä. Osa jäi asumaan suurten putouksen alapäähän mutta osa alkoi louhimaan itselleen asumuksia itse jyrkänteeseen. Kääpiöiden suurin taidonnäyte on Käsityöläisten sali kaupungin alla jonne johtavat portaat yläkaupungin kääpiötorilta.

e: Maahiskaupunki

Maahiset halusivat oman kaupunginosansa ja syistä jotka eivät olleet täysin selviä muille roduille he rakensivat sen suuren köysiradan kupeeseen 50 metriä maanpinnan yläpuolelle. Nykyään maahiskaupunki roikkuu muutaman pilarin varassa Warham joen yläpuolella.

f: Hauptfordin kanava

Suuret putouskset hankaloittivat tavaran liikuttamista Warham jokea pitkin. Jo Wulfa verikirveen aikana oli puhetta kanavan rakentamisesta mutta louhinta oli liian hankalaa ihmisille. Ratkaisu tähän tuli kun vuonna 129 keisari Tane Earmulfin poika liittoutui kääpiöiden kanssa ja löi örkkien armeijat Münzenbürgin taistelussa. Kiitolliset kääpiöt julistivat Tanen kunnikääpiöksi ja kaikkien linnoitusten kuninkaaksi. Kääpiöinsinöörit aloittivat kanavan rakentamisen vuonna 133, louhien sen suoraan jyrkänteeseen.

Kanava alkaa neljän kilometrin päästä putouksista ja se ohjataan kolme ja puoli kilometriä itäänpäin missä se kääntyy pohjoiseen Lawoldin jyrkännettä kohden. Kanavalukkoja on kymmenen kappaletta joista jokainen nostaa vedenpintaa noin kymmenisen metriä kukin. Lukkojen jälkeen kanava kääntyy taas luoteeseen ja sen jälkeen länteen. Pohjoissatama on kanavan etelärannalla, missä sijaitsee myös kanavan tasausallas, tai tuttavallisemmin Syyhyallas.

Paikkoja

1: Arkaaninen akatemia

Arkaanisessa akatemiassa sanotaan olevan kolmetoista tornia, mutta kaupungin pohjoisnurkassa olevan ympyränmuotoisten muurien sisällä voi laskea vain kaksitoista tornia. Tämän sanotaan olevan ensimmäinen mysteeri joka velhokokeilaille opetetaan.

Akatemia perustettiin vuonna 218 ja se on aina ollut kaupungin pohjoispää, tätä auttaa se että se sijaitsee Hauptfordin kanavan mutkassa.

2: Keisarin palatsi

Uusi palatsi oli tärkeä osa vuoden 613 kaupungin uudelleenrakennusta. Arkkivelho Felia Abis oli kiinostunut geometriasta joten hän piirsi kaupungille kuusikulmaiset muurit ja toisti tämän keisarin palatsissa. Palatsissa on keskustorni sekä kuusi siipitornia jotka yhtyvät siihen seitsämänkymmenen metrin korkeudessa. Koko torni on 120 metriä korkea, ja sen lisäksi sen huipulla on 26 metriä halkaisijaltaan oleva sininen kupoli jonka alla on keisarin valtaistuinsali.

Siipitorneissa ovat verovirasto, kauppa- ja pankkiministeriö, Ulkoministeriö, Oikeusministeriö, keisarillinen lähettipalvelu sekä kaivosten, metsien sekä jokien ministeriö. Joskus torneissa on myös muita keisarikunnan byrokraatteja, mutta viimeiset 60 vuotta valtakunnankansleri Adnold Ejien on pitänyt ministeriöt suhteellisen hyvin rahoitettuina.

Keskitornissa sijaitsevat vierashuoneet, valtakunnankanslerinvirasto sekä asunnot sekä keisarilliset asunnot. Niiden yläpuolella on keisarillisen henkivartiokaartin parakit, keisarin henkilökohtaiset asuintilat sekä ylimpänä valtaistuinsali.

Paternoster hissit

Koska palatsi on huomattavan korkea, valtaisuinsali on kolmannessakymmenennessä kerroksessa, ovat nerokkaat kääpiöinsinöörit suunnitelleet palatsiin Paternoster hissit. Warham-joki pyörittää valtavia vesipyöriä jotka vuorostaan liikuttavat valtavia ketjuja johon on kiinnitetty hissikoppeja jotka liikkuvat ketjun mukana ylös ja alas.

Hissikorit liikkuvat suhteellisen hitaasti joten kyytiin nouseminen ei tuota suuria ongelmia, jotkut kuitenkin pelkäävät hissin ja katon väliin jääviä raajoja sen verran että käyttävät suosiolla portaita.

Valtaistuinsali

Palatsin huipulla on suui kupoli, joka on tehy läpikuultavasta materiaalista. Sisäpuolella on lasimaalaus johon on kuvattu myrskyn ja auringon pantheonin jumalat joita Ronga hallitsee. Jumalat on aseteltu osoittamaan omaa planeettaansa omana päivänään. Valtaistuin sijaitsee Rongan alla, ja Rongan planeetta näyttääkin olevan keisarin Safiirivaltaistuimen takana kun sitä katselee salin lattialta.

3: Lawoldin jyrkänne

Lawoldin jyrkänne on noin sadan metrin korkuinen. Jyrkänne halkoo koko mantereen aina läntisille vuorille asti. Nykyään ainoa osa jyrkänteestä joka näkyy on kääpiökaupungin kohdalla, muualla se on peitetty Uuden Rinteen kaupunginosalla.

4: Suuri köysirata

Köysirataa alettiin rakentamaan jo Wulfan elinaikana. Alunperin se oli suhteellisen loiva ramppi joka johti Warham joen rannalta jyrkänteen päälle. Aikoinaan kaikki lasti mikä haluttiin siirtää Warham joen eteläpäästä pohjoispäähän nostettiin kuormajuhtien voimalla ylös rinnettä.

Vuonna 154 maahisinsinööri Karda Mestovu kyllästyi kanavamaksuihin ja ehdotti että hän voisi suunnitella köysiradan jonka avulla lasteja voisi nostaa jyrkänteen yläpäähän käyttämättä kanavaa.

Nykyään köysirataa ei juurikaan käytetä rahdin siirtämiseen, mutta ihmisten siirtämisessä se on hyvinkin suosittu. Sen alapäässä sijaitsee kaupungin julkinen puisto, Jordigin puutarha.

5: Myrskyn katedraali

Myrskyn katedraali on suurin Rongan kirkko valtakunnassa, sekä Rongan palvojien pyhin paikka valtakunnan rajojen sisäpuolella.

6: Auringon suurtemppeli

Auringon suurtemppelin suuri kultainen kupoli hallitsee kaupungin eteläistä siluettia.

7: Amiraliteetti

Amiraliteetti ja meriministeriö ovat sijoitettuna kolmionmuotoiseen torniin kaupungin kaakkoiskulmassa. Koska vatakunta ei ole kovinkaan voimakkaasti merille suuntautunut, on amiraliteetti varsin pieni.

8: Seitsämän kansakunnan armeijan päämaja

Valtakunnan armeijan päämaja koordinoi eri prikaateja, rykmenttejä ja nostoväkeä.

9: Suurtori

Suurtoria pidetään edelleen valtakunnan keskipisteenä. Siellä pidetään usein markkinoita joilla myydään kaikke amahdollista maan ja taivaan väliltä.

10: Vanha palatsi

Ensimmäinen palatsi jonka Wulfa verikirves raknnutti on edelleen käytössä. sitä on vuosien varrella laajennettu, mutta valtakunnan laajentuessa se kävi liian pieneksi ja kun uusi palatsi valmistui 616 muutettiin vanha palatsi Hauptfordin kaupungintaloksi. Tosin kruunajaiset järjestetään edelleen Verikirveen salissa joka sijaitsee

11: Mustakiven linna

Mustakiven linna oli alunperin Wulfan valiokaartin linnoitus, mutta ajan myötä sen sotilaallinen merkitys väheni. Nykyään se on Haupfordin kaupunginkaartin tukikohta sekä vankila ja oikeustalo.