Massataistelut

Kohteesta KampanjaWiki
Versio hetkellä 29. kesäkuuta 2018 kello 19.11 – tehnyt Chibidragon (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kamapnjassa on luvassa useampia sotia ja taisteluita (elleivät pelaajat keksi tehdä jotain todella jännää) mahdollisia systeemeitä on kaksi, riippuen siitä että haluavatko pelaajat olla komentajia tai erikoisjoukkoja.

Erikoisjoukot

Taistelussa on kaksi NPC kenraalia, jotka molemmat heittelevät vuorostaan (työkalu)pätevyyttä maataisteluissa ((Tool)Proficiency army). Tähän heittoon pelaajien toimet antavat etuja/haittoja.

Ennen taistelua

Tasitelun alussa luodaan taistelukenttä kuusikulmoista (naamapuoli alaspäin). Kuusikulmioiden määrä riippuu taistelun koosta, 7 pieneen, 10 keskikokoiseen ja 13 suureen taisteluun. Näiden lisäksi näkyville asetetaan taistelun kulkua kuvaava taistelulaskuri. Taistelulaskurin yhdessä päässä on hyvien (aka pelaajien) puolen voitto ja toisessa päässä pahojen voitto. Laskurille asetetaan tämänhetkistä tilannetta kuvaava nappula, joko keskelle, tai jos jommalla kummalla puolella on selkeä ylivoima, lähemmäs kyseisen puolen voittoruutua.

Taistelun kulku

Taistelu etenee taisteluvuoroissa joista jokainen on noin tunnin pituinen. Jokaisessa vuorossa on kolme vaihetta.

Tiedusteluvaihe

Pelaajat voivat koettaa tiedustella taistelukenttää. Naapurikuusikulmion voi katsoa vaikeus 15 havainto (Wisdom - percetpion) testillä. Jokainen hahmo voi katsoa omaa kuusikulmiotaan, mutta pelaajien pitää päättää mitä kuusikulmiota katsovat ennen yhtäkään heittoa.

Toimintavaihe

Pelaajat liikkuvat yhtenä ryppäänä taistelukentällä yhdestä kuusikulmiolta viereiseen. Kun pelaajaryhmä siirtyy kuusikulmiolle, käännetään se naama ylöspäin (jos se ei jo ollut) ja pelaajat saavat niskaansa kortissa olevan kohtaamisen. Jos pelaajat selviävät kohtaamisesta voivat he ottaa kuusikulmion itselleen ja he saavat kokemusta kuusikulmion merkintäjen mukaan (alle 3. tason hahmot saavat tämän tuplana).

Joktut kohtaamiset siirtävät voittomerkkiä taistelumittarilla automaattisesti. Tämän lisäksi jokainen selvitetty kohtaaminen antaa hyvien puolen kenraalille edun taisteluheittoon.

Taisteluheitto

Tässä vaiheessa molempien puolien kenraali tekee työkalutarkistuksen maajoukoille, ja se puoli joka heittää enemmän, siirtää voittomerkkiä lähemmäs omaa voittoaan.

Komentajat

Nämä säännöt on kopioitu viidennen laitoksen kopiosta wanhosta AD&D battlesystem säännöistä.

yksiköt

Taistelut käydään miniatyyreiltä. Jokainen miniatyyri vastaa kymmentä hahmoa, mikäli ne ovat tavallisia taistelijoita. Miniatyyrit on kasattu yksiköiksi jotka liikkuvat ja taistelevat yhdessä.